Добре Дошли

Добре дошли в блога на Соларпро Холдинг.

Старитраме нашия блог в интересен момент.

В Калифорния: Цената на соларната енергия е 30% под средната на пазара, благодарение на насърчителната политика на щатската власт.

Париж:  Най-голямата застрахователна компания в света Аха обяви, че спира да инвестира във финансови инструменти (акции, облигации и др.), издадени от въглищни компании.

Вашингтон: Световната банка обяви, че спира финансиране на всякъкви проекти за поризвоство на електричество от фосилни горива;

В Кения над 300 хиляди домакинства в отдалечени райони вече имат покривни соларни системи, като годишните продажби се оценяват между 10 хиляди и 20 хиляди системи.

В Дания: До 2035 година страната ще произвежда цялото си електричество от ВЕИ

В Китай: Китайското правителство започва изграждането на зарядни станции в цялата страна, които ще покрият очакваните 5 млн. броя. Китай e инвеститор Номер 1 в соларната и вятърната енергия за 2014.

В Пакистан: Правителството си е поставило цел за 2015 10% от електроенергията да бъде от възобновяеми енергийни източници

В Бангладеш: Вече 2 милона семества разполагат с домашни системи за производство на енергия от слънцето

В Русия: Планира се изграждането на  фотоволтаични инсталации с капацитет 146 MWp в далечната източна част от страната, в близост до полярния кръг. Крайната цел е новите инсталации да покриват до 40% от потреблението в региона.

…..

В София: Финансовия Министър предлага да въведе акциз върху производството на електическа енергия от ВЕИ, в това число и за собствена консумация.

Разнородна група говорители, наречи Работодателски организация искат изцяло забрана на присъединяване на нови ВЕИ, защото им повишавали цената на електричеството, която иначе е най-ниска в целия ЕС. В България соларните панели се облагат с еко-такса по-висока от акциза върху въглища с най-високо пепелно съдържание.

Върховния административен съд потвърди решението на КЗК да забрани Юбер в България.

Това изглежда е най-неподходящото място на планетата, не само за нашия бизнес, но и за много други бизнеси.

Всъщност имаме огромен късмет. Понеже другаде няма да намерим по-талантливи колеги от екипа, с който имамe удоволствието да работя в Соларпро. Не сме срещали по-образовани и ентусиазирани потребители. Няма място с по-умни и технологично ориентирани млади хора.  И е толкова интересно да виждаш как интелекта и ежедневните иновации на тези хора печелят битката с мащабното мракобесие!

П.П. Моля не се колебайте да се обръщете към екипа на Соларпро дори просто за съвет!